Скачать книгу - Ajaloolised ood, I osa



"Ajaloolisi oid" kirjutama asudes seadsin ma endale eesmargiks taastada rohkem voi vahem tuntud sundmuseid nii tapselt ja varvikalt, kui allesjaanud materjalide pohjal vahegi voimalik. Ma valisin need juhtumused, mis olid kummalised ja holmasid endas inimlikke kirgi, ning vormides iga sellise sundmuse jutustuseks, jalgisin hoolikalt ja ettevaatlikult, et lugu jargiks tegelikke ulesmargitud sundmusi ja midagi ei oleks valja moeldud… Rafael Sabatini


Ohtumaa allakaik. II koide: maailma-ajaloolised perspektiivid (AER) Ohtumaa allakaik. II koide: maailma-ajaloolised perspektiivid (AER)

Автор: Oswald Spengler

Год издания: 

Teos koosneb kahest koitest. Kindlasti tuleks osta ka I koide.Oswald Spengler (1880–1936) naitab selles juba Esimese maailmasoja jarel suure lugejamenu saavutanud suurteoses, et teaduslikel todedel, majandussuhetel ja poliitilisel korral pole inimkonna ule nii suurt voimu, kui on arvatud. Jarelikult ei mojuta need inimesi sel maaral nagu kogemisega seotud moisted, vaimsed ja spirituaalsed toekspidamised. See teos on sundinud ennast uhe voi teise uuema nurga alt taashindama paljusid ajaloolasi, sotsiolooge, filosoofe ja kirjandusteadlasi. Ajaloolis-kultuurilise analuusi aineks on ju elav, motlev ja tundev sotsiaalne inimene, kelle kaitumist determineerib uhiskond ja kes omakorda mojutab uhiskondlikku elu ja selle liikumist.


Ajaloolised ood, III osa Ajaloolised ood, III osa

Автор: Rafael Sabatini

Год издания: 

Jatkuvad ponevad ajaloolised sundmused, mis on toimunud ohtusel ajal. Voime lugeda Boriss Godunovist, Vale-Dmitri trooniletousust, Portugali Vale-Sebastianist jt.


Eesti ajaloolised koned Eesti ajaloolised koned

Автор: Maarja Keskpaik

Год издания: 

Raamatusse on kokku kogutud 50 olulist kone ja teksti, mis annavad ulevaate eesti ajaloost ja eesti rahvusliku iseteadvuse kujunemisest ja olemusest viimase kahesaja aasta jooksul. Konede valikul on autor silmas pidanud, et raamatusse kaasatud tekstid raamistaksid Eesti ajaloo, annaksid edasi erinevate ajastute vaimu ning konetaksid lugejat ka kaesolevas ajahetkes. Et lugejale avaneks voimalikult mitmekesine pilt, on kogumiku kaasatud haritlaste, poliitikute, EKP juhtide, dissidentide jt konesid-kirjutisi. Lagle Parek: “Soovitan seda raamatut lihtsalt osta, mitte ainult lugeda, selleparast et see voiks olla riiulil ja kui sul vahel on vaja ennast mingisse aega paigutada siis konede kaudu on vaga hea , see on selline raamat mis voib olla, voi voib olla oige on oelda, peab olema.“