Скачать книгу - Aja jalg kivis. Kreeka



Sarja kuues raamat on iidsete muutide maast Kreekast. Teemerannaku Olumpiasse, tutvume Artemise templi, Halikarnassose mausoleumi,Rhodose kolossi ja Ateena iidse Parthenoniga. Uudistame kunagist Apollonitemplit Delfis, kus tegutses jumalike tarkuste vahendaja oraakel Pythia japeatume Mukeene tsitadellis ning Epidaurose teatris. Uks fantastilisemaidpaiku Kreekas on Meteora, kus veel praegugi seisab ligi 400 meetri korgustesiledate kaljusammaste peal kuus ammust kloostrit.


Aja jalg kivis. Madalmaad Aja jalg kivis. Madalmaad

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

Sarja seitsmes raamat kutsub lugeja seekord kolme Loode-Euroopariiki, mis on moodustanud Beneluxi nime kandva majandusuhenduse. BElgium,NEtherland, LUXembourg. Belgia, Holland ja Luxembourg. Kaht esimest tunneme juka Madalmaadena.Varem on ilmunud samast sarjast Prantsusmaa, Inglismaa, Itaalia, Hispaania,Austria ja Saksamaa ja Kreeka.


Aja jalg kivis. Hispaania Aja jalg kivis. Hispaania

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

See on neljas „Aja jalg kivis“ – rannakud suurde, uhkesseja salaparasesse Hispaaniasse. Kulastame ajaloolist Madridi ja muidugiBarcelonat, moistatuslikku Antonio Gaudi linna. Kaime ara Andaluusias jaKastiilias ning liigume mooda vapustavalt kaunist magiteed Rondasse, kuhusealne harjavoitluse areen on otsekui magnetiga ligi tommanud kuulsaidmehelikke mehi eesotsas Ernest Hemingwayga. Lopuks touseme koisraudteelGibraltari kaljule Ibeeria poolsaare koige lounapoolsemas tipus, et ule kitsavaina silmitseda uduses kauguses paistvat Aafrika mandrit.


Aja jalg kivis. Itaalia Aja jalg kivis. Itaalia

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

See on ajaloo- ja kunstirannak imeilusasse Itaaliasse. AlustameIgavesest Linnast, jatkame rannakuid laguuni saartele rajatud Veneetsias.Maailma kunstipealinnaks kutsutud Firenze lugematutest aaretest valime seekordSanta Maria del Fiore katedraali, Signoria valjaku ja legendaarse Uffizigalerii. Peatume Milanos, kus vaikese Santa Maria delle Grazie kloostrirefektooriumi seinal on maailma koige kurvema saatusega maal – Leonardo daVinci „Puha ohtusoomaaeg”. Meie teele jaavad armastuse linn Verona, viltuse torniga Pisa ning Monrealekatedraal kaugel Sitsiilia saarel. Ja keset Itaaliat Titano mael asuv tillukeriik San Marino, mis voib uhkustada maailma vanima vabariigi tiitliga.


Aja jalg kivis. Inglismaa Aja jalg kivis. Inglismaa

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

Saareriigis Inglismaal on hulk ponevaid paiku, millest HelgiErilaid raadiosaates „Aja jalg kivis” juttu on teinud. Osa neist onjoudnud siia raamatusse. Randame mustilisse Stonehenge’i, kus seisab iidnehiigelkividest ring, vanim esiajaloo ehitis Euroopas. Pealinnas Londoniskulastame Towerit, parlamendihoonet, kirikuid, paleesid ja Shakespeare’iteatrit. Windsoris kiikame kuninganna Elizabeth II lemmiklossi, Canterburyskeskaegsesse katedraali ja rannikulinnas Brightonis eksootilisse kuninglikkupaviljoni.


Aja jalg kivis. Prantsusmaa Aja jalg kivis. Prantsusmaa

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

Tuntud ja armastatud raadiohaale Helgi Erilaiu saadetest „Ajajalg kivis” tuttavad lood on nuud saanud raamatuks. Esimene kogumik sisaldab ajaloolisi lugusid elust ja inimestest Prantsusmaal.Enamik neist jutustab autori jaoks nii imeparasest Pariisist, aga poikame kaPrantsusmaa pohjarannikul asuvale Mont-Saint-Micheli kloostrisaarele,Vahemere-aarsesse Cote d’Azuri suvituspiirkonda ning sajandite jooksulkaest katte kainud Strasbourgi, mis Euroopa jaoks nii tahtis on. Lopetuseksteeme vaikse ekskursi Monaco vurstiriiki, mille ajalugu on Prantsusmaagatihedalt seotud.