Скачать книгу - Tark lapsevanem



Kuidas raakida oma lapsega nii, et ta sind kuulaks? Kuidas kuulata last nii, et ta tunneks, et teda moistetakse? Kuidas lahendada probleeme ja konflikte perekonnas nii, et keegi ei tunneks end kaotajana? Dr Thomas Gordoni lastevanematele moeldud programm opetab, kuidas lastega tulemuslikumalt suhelda, ning pakub samm-sammulisi juhiseid, kuidas lahendada igapaevaseid tulisid. Raamatu keskmes on kolm moistet – aktiivne kuulamine, mina-sonumid ja kaotajateta konflikti lahendamise meetod.


Turvalise internetikaitumise kasiraamat lapsevanematele Turvalise internetikaitumise kasiraamat lapsevanematele

Автор: Pamela Whitby

Год издания: 

Kas teate, mida tahendavad sonad vlogima, fraping voi sekstimine? Kas teie lapsed on vilkad sautsujad, keda nende facebooki-sobrad kasvava intensiivsusega muksavad ja taagivad? Paljud lapsevanemad ei tea, mida nende lapsed vorgus teevad ja kellega suhtlevad. Mida uusmeedia maailma uldse peaks tahele panema? Raamatu esimeses osas tutvustatakse ohtusid, millele vanemad peaksid tahelepanu poorama. Kasitlemist leiavad: ebasobiv veebisisu, naiteks enesevigastamist ja soomishaireid propageerivad saidid; laste seksuaalne ahvatlemine; lastele suunatud reklaam; internetipettused, illegaalne failivahetus ja kahjurvara; soltuvus ning muud terviseriskid. Teine osa sisaldab turvalise internetikaitumise ABC-d. Lisaks turvalise e-kaitumise koige elementaarsematele votetele, nagu naiteks kasutajanime ja salasona enda teada hoidmine, tuleb juttu digitaalse jalajalje minimeerimise vajalikkusest, vanemliku kontrolli kehtestamise voimalustest, sh tarkvaralahendustest, ning koolide e-turvalisusest. Pohjalikumalt kasitletakse kuberkiusamise probleemi ning selle voimalikke lahendusi. Kolmas osa annab ulevaate facebooki-fenomenist ja vorgumangudest, pikemalt on kasitletud YouTube’i. Vaagitakse mobiilsete seadmete (tahvelarvutite ja nutitelefonide) turbekusimusi ning laste privaatsuse kaitsmise vajalikkust geolokatsioonitehnoloogia ja koige-jagamise ajastul. Raamat, mis on originaalis kirjutatud briti lapsevanematele, on varustatud rohkete toimetajakommentaaridega – need aitavad lugejatel vorrelda spetsiifiliselt inglaslikku infot analoogsega Eestis. Lisatud on viited Eesti karistusseadustiku asjakohastele koosseisudele.


Minu ilus elu lapsevanemana Minu ilus elu lapsevanemana

Автор: Heli Kunnapas

Год издания: 

,Elu on koige ebareaalsem asi siin elus! Ja kui sinuga korvuti elavad veel mitu vaikest elu, siis on see suurim kingitus. Elus on kurbust ja roomu, naeru ja pisaraid. Isegi kui elu pole alati lihtne, on see ikkagi ilus!Sellesse raamatusse said kirja paljud minu motisklused erinevatel teemadel. Kokkuvotlikult on labivaks teemaks elu koos vaikeste lastega. Me ei oma inimesi enda korval, vaid me oleme korvuti selleks, et teineteiselt oppida. Just nende kaante vahelt saad teada, mida mina viimastel aastatel olen oppinud!"-Heli-