Скачать книгу - Salaparase Venemaa lugu. Isa ponevad unejutud ajaloost



Jaak Juske viies lastele moeldud ajalooraamat “Salaparase Venemaa lugu” viib meie naaberriiki, mille kohta kuuleme pidevalt uudiseid, kuidas see jalle monda oma naaberriiki ahvardanud voi lausa runnanud on. Suured riigid on ajaloos ikka tahtnud veel suuremad olla, oma naabreid kimbutanud ja vallutussodu pidanud. Venemaa on alati soovinud laieneda. Eesti ja eestlased on nende sodade tottu vaga palju kannatanud. Aga suhted suure naabriga ei ole alati tuld ja tapetuid tahendanud. Venemaa kunagine uhke pealinn Peterburi asub Eestile niivord lahedal, et selles suurlinnas on tood ja leiba leidnud aegade jooksul kumned tuhanded eestlased. Nii et naabreid tuleb tunda ja vaiksema osapoolena ajaloost oppida, kuidas suure naabri korval ellu jaada. Kuri ja halb ei saa olla kunagi terve rahvas, vaid ainult selle juhid. Ka venelased ise on pidanud ajaloos oma valitsejate tottu vaga palju kannatama. Suurel maal ja rahval on raakida eriti palju ponevaid lugusid.Alustame rannakut salaparase Venemaa ajalooradadel. Ees ootavad uliponevad unejutud.


Eesti Haigekassa lugu. 20 aastat ravi ja kindlustust Eesti Haigekassa lugu. 20 aastat ravi ja kindlustust

Автор: Grupi autorid

Год издания: 



Suutuna Venemaal Suutuna Venemaal

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Zelina poleks tahtnud kulastada Sankt-Peterburgi, aga just sellel reisil algas tema soprus autokraatliku lord Charnockiga. Kas pidi siis mees paastma teda pealetukkivate reisijate eest voi kaitsma prints Alexise soovimatute lahenemiskatsete eest, alati oli ta kaeparast, kui vaja. Ballid, mustlastantsijad ja salajased peidupaigad tsaari suveresidentsis tekitasid ponevust, aga katkesid endas Zelina jaoks ka hadaohtu.Ta peab riskima vaga paljuga, et aidata lord Charnocki tema salajasel missioonil, ja jaab ule ainult loota, et mehe armastus tema vastu oleks kasvoi murdosa suurunegi sellest tundest, mida tema lordi vastu tunneb.


Pogenemine Venemaalt Pogenemine Venemaalt

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Lopetanud Venemaal tahtsa tooulesande, alustab vikont Bredon tagasisoitu Inglismaale ning avastab oma kupeest ootamatu kulalise. See on kaunis neiu, kes pogeneb Venemaalt, sest julm ja hoolimatu tsaar tahab teda enda valjavalituga paari panna. Poolenisti inglise paritolu kaunitar palub kuninganna antud tooulesannet taitvalt harrasmehelt abi ja hulljulget vaprust. Kuid nende lugu mehe ja naisena algab alles siis, kui nad uletavad viimase piiri. Abielludes suures ohus, satuvad nad maailma suurimasse seiklusse – igavesti kestva armastuse kutke.


Merekultuurilugu. Eesti randade tuletornidest Merekultuurilugu. Eesti randade tuletornidest

Автор: Peeter Peetsalu

Год издания: 

Selles raamatus heidame pilgu meie tuulistel randadel, saartel-laidudel ja kiviklibuste poolsaarekaelte tipus korguvatele tahtsamatele tuletornidele, nende meremarkide omanaolisusele, ajaloole, pisut ka uhiskondlikele oludele, mis on tinginud nende tuletornide pustitamise, tookorras hoidmise-sailitamise voi havingu. Ajalookasitlusega koos pakutav kultuuritaust peaks aitama lugejal paremini moista aega, kuhu meresoiduohutust tagavate tuletornide ja nendega seotud inimsaatuste kirev maailm kunagi kuulus. Koik tuletornidega seonduv on ainulaadne ja koitev, rikas ning mitmekesine. Kaesolev raamat pole loplik kasitlus meie tuletornide markimisvaarselt pikast arenguloost, vaid tagasivaade aegade taha arhiiviurikute, malestuste-meenutuste ja haruldaste fotode kaudu.NB! Raamat on epub3-formaadis ja avaneb ainult seadmete ja tarkvaraga, mis toetavad epub3-spetsifikatsiooni (nt i-Books rakendus, Azardi, Readium jne). Selle raamatu arvutis lugemiseks soovitame kasutada naiteks Google Chrome’i brauseri tasuta rakendust Readium: http://readium.org/


Minu imelise tervenemise lugu. Teekond vahiga surma lavele ja toelise tervenemiseni Minu imelise tervenemise lugu. Teekond vahiga surma lavele ja toelise tervenemiseni

Автор: Anita Moorjani

Год издания: 

"Tosielulistel sundmustel pohinevas raamatus kirjeldab Anita Moorjani, kuidas tema keha hakkas parast neli aastat kestnud voitlust vahiga kurnatult ules utlema. Pahaloomuline haigus oli vallutanud kogu organismi. Samal ajal kui Anita elunditalitlus lakkas, joudis naine erakordsesse surmalahedasse seisundisse, milles moistis enda toelist vaartust ja oma haiguse tegelikku pohjust. Uuesti teadvusele tulles avastas Anita, et tema tervislik seisund oli hakanud kiiresti paranema, ning paari nadala parast kirjutati ta haiglast valja… ja tema kehas polnud enam jalgegi vahist!Anita meenutab raamatus oma Hongkongis veedetud lapsepolve, valjakutseid karjaari rajamisel ja oma toelise armastuse leidmist; samuti seda, kuidas ta joudis lopuks haiglavoodisse, kus trotsis koiki meditsiinialaseid teadmisi. Traditsioonilisest hindu perest parit Anita oli tudrukupolves sageli kultuuriliste ja usuliste tavade pillutada. Tanu teispoolsuses kogetule joudis naine aratundmiseni, et temas endas on vagi tervenemiseks… ja et universum katkeb selliseid imesid, mida ta poleks iial osanud ettegi kujutada. Raamatus „Minu imelise tervenemise lugu"« jutustab Anita avameelselt sellest, mida ta oppis oma haiguse, tervenemise, hirmude, armastuse ja igas inimeses leiduva vorratu olevuse kohta. Enne vahidiagnoosi tootas ANITA MOORJANI aastaid arimaailmas. Tema imeparane ja liigutav surmalahedane kogemus muutis taielikult naise ellusuhtumist. Tema praegust tood mojutab teispoolsuses leitud moistmise sugavus.www.anitamoorjani.com»