Скачать книгу - Koigi vastu. Kriis NSV Liidus ja voitlus voimu parast riigi juhtkonnas esimesel sojajargsel aastakumne



Valjapaistva ajaloolase, kirjaniku ja sojandusanaluutiku Viktor Suvorovi uus raamat on triloogia „Suure Aastakumne kroonika“ esimene osa, kirjutatud bestseller „Vanakuradi vanaema“ parimates traditsioonides, grandioosne 1940-te lopu – 1950-te aastate esimese poole, mil raske sojajargne kriis sundis Noukogude Liidu juhtkonda otsima riigi arengu uusi teid, sundmuste ajalooline rekonstruktsioon. See raamat on sellest, kuidas Stalini pidevad labikukkumised sise- ja valispoliitikas sojajargsetel aastatel viisid maa uliraskesse kriisi, klannide voitlusest noukogude juhtkonna sees ja nende salajastest plaanidest, poliitilistest intriigidest ja sellest, kuidas tegelikult oli korraldatud riigi ja selle satelliitide juhtimise susteem. Tolle aja sundmused said poordepunktiks Noukogude Liidu arengus ja maarasid ette jargneva NSV Liidu kokkuvarisemise ning kapitalistliku majanduse ja vaba turu triumfi. „Koigi vastu“ on meie ajaloo uus sensatsiooniline versioon, mis purustab tavalised ettekujutused ja muudid XX sajandi keskpaiga votmesundmuste pohjustest.


Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil Voitlustuhin. Kesk-Euroopa moiste XX sajandil

Автор: Simona Skrabec

Год издания: 

Enne 1919. aastat kehtinud argumentatsioon, mis pohines keskuse ja perifeeria vahelisel suhtel, ei ole enam moeldav. Suurte paradigmade vaartuse langemise teiseks vaatuseks oli Teine maailmasoda. Ning kolmandaks vaatuseks 1989. aasta. Varjunditest tulvil kategooriate suures segadikus ei ole traditsioonilist argumentatsiooni juhtinud mottetegevus, mis pohines sisse- ja valja-arvamisel, uksnes kahe valiku vahelisel either/or-il, enam voimalik.


Parast aikest Parast aikest

Автор: Artur I. Erich

Год издания: 

Punane aike on ule noore Eesti Wabariigi kainud ning kogu maa pahupidi pooranud. Neljal oel on kull onnestunud sojavapustuste keerisest eluga valja tulla, nuud aga tuleb uues olukorras kohaneda ja hakkama saada. Parast Stalini surma hakkavad need, kel oli onne ja visadust Siberi porgus ellu jaada, tagasi okupeeritud kodumaale poorduma. Kuid perekonnad ja inimsuhted on purunenud, vaartushinnangud muutunud… Ehkki romaan Parast aikest kuulub kolmanda raamatuna perekonnasaagast romaanitsuklisse Aikese varjud, mille lisaks sellele moodustavad romaanid Enne aikest (2007), Aike (2008) ning aastatel 2009 – 2010 umbertootatuna ja taiendatuna ilmunud Valgust tabatud, Varjud ja Varjude allee, voib teda kasitleda ka iseseisva raamatuna.


Villu voitlused Villu voitlused

Автор: Eduard Bornhohe

Год издания: 



Aja jalg kivis. Ameerika Uhendriigid Aja jalg kivis. Ameerika Uhendriigid

Автор: Helgi Erilaid

Год издания: 

Kaheksas raamat sarjas „Aja jalg kivis“ viib lugeja teiselepoole ookeani, Ameerika Uhendriikidesse.Rannak algab pealinnast Washingtonist ning riigi tahtsaimast hoonestKapitooliumist. Kulastame ka Valget Maja ja tutvume USA esimestelepresidentidele puhendatud malestusmarkidega.New Yorgis saame teada, kuidas kerkisid Manhattanile omavahel korgusesvoistlevad pilvelohkujad ning kuidas joudis Vabaduse saareleantiikdrapeeringuisse mahitud leedi Vabadus – Vabadussammas. Uurime jarele,kuidas ehitati uhke Brooklyni sild ja suursugune New Yorgi Keskvaksal, heidamepilgu hiigellinna alla metroosse ja Guggenheimi muuseumi Manhattanipilvelohkujate keskel. Vorratus Kalifornias ootavad meid unelmate vabrik Hollywood, Paikeseloojangubulvar Los Angeleses ja ajakirjandusmagnaadi William Randolph Hearsti luksuslikloss San Simeonis. Mingil juhul ei tohiks imetlemata jatta Kuldvarava sildaSan Franciscos. Saame teada ka selle, kuidas kerkis Nevada tolmusesse korbelinna Las Vegasesseesimene hiilgav kasiinohotell Flamingo ning kuidas Elvis Presley paastis sellelinna meelelahutusari.Ja siis on aeg rannata lounasse, muusikalinna Memphisesse, Beale Streetile,Paikesestuudiosse ja Elvise koju Gracelandi ning lopuks salaparasessevoodoohongulisse Louisianasse, Baton Rouge’i, kuhu kerkis 19. sajandi keskelkummaliselt keskaega meenutav uusgooti loss.


Soovituskirjad. Koigile, kes jaavad ukskord vanaks Soovituskirjad. Koigile, kes jaavad ukskord vanaks

Автор: Merle Sild

Год издания: 

Palju motlemisainet pakkuv armastusromaan koigile, kes on valismaal tootanud voi kes kavatsevad sinna minna, ja neile, kes on mures oma vanade haigete vanemate parast. Merle Sild kirjutab oma esikromaanis „Soovituskirjad“ tootu korgharidusega naise rasketest valikutest tanapaeva Eestis. Valismaise tooturu avanedes laheb ka peategelane Mari Kullerkupp vooluga kaasa. Viie aasta jooksul rannates satub Mari turvalisest Soomest Pohja-Inglismaa immigrantidevaenulikku vaikelinna ja tootab seal dementsete psuhhokroonikute hooldekodus koos teiste Eestist varvatud naistega. Maailmalinn London, kuhu Mari esimesel voimalusel pogeneb, tekitab samaaegselt unistusi nii kesklinna kunstigaleriist kui uksildasest maamajakesest Eesti vaiksete metsade keskel. Kui Alzheimeri-haige professoriproua hooldajat vajab, votab Mari selle pakkumise vastu. Elu rahulikus mereaarses kuurortlinnas annab talle aega oma puruneva abielu ule jarele moelda. Uhel kaunil joulueelsel paeval saadab klassiode Birgit Anderson talle meili, mis nende molema ullatuseks muudab Mari elu igaveseks…