Скачать книгу - Taevas solmitud abielu



Midagi motlemata, lihtsalt selleparast, et hirm juhtunu parast polnud veel kadunud, jooksis Samala hertsogi poole ja surus ennast tema vastu."Sa… oled terve!" Ta kaed sirutusid hertsogi kaela umber ja kui mees ta embusse vottis, hoidis ta mehest kramplikult kinni. Mees vaatas alla tema peale, naise silmad olid pisaratest udused, huuled varisesid, ja mees motles, et mitte keegi ei saa olla armsam. Seejarel katsid ta huuled naise suu. Hetke ei suutnud Samala uskuda, et see on tosi.Siis tundis ta, et kindlasti on ta surnud ja mees on ta kandnud taevasse, kus on ainult lilled ja muusika ja armastus.


Mona Lisa abielu Mona Lisa abielu

Автор: Dante Gabriel Rossetti

Год издания: 

Neis rohutatud romantilistes lugudes, mille teemad lahtuvad eelkoige mustilisest keskajast, voib leida saatuslikke naisi, noiduskutkes vaevlevaid armastajaid, kummalisi haigusi, salaparaseid sundmusi ja endeid. Eelrafaeliitide kirjanduslik ruhmitus kujunes justkui vastukaaluks 19. sajandi Inglismaad haaranud toostusrevolutsioonile ja arilisele pragmaatilisusele.


Vallaslaps. Eevi Altma abielu Vallaslaps. Eevi Altma abielu

Автор: Helmi Maelo

Год издания: 

Helmi Maelo (1898 – 1978) kuulub kull eesti kirjanduse pagulasautorite nimistusse, kuid tema kirjanikutee sai alguse enne Teist maailmasoda kodumaal. Tuntuse saavutas ta kaesoleva romaanidiloogiaga “Vallaslaps. Eevi Altma abielu”, mis ilmus eraldi raamatutena 1934. ja 1935. a Tartus, ja seda just kolbeliste kusimuste julge kasitlemise, laiemalt n-o naisteema tottu. Molema romaani peategelane Eevi on lastekodulaps, keda loomuomane labiloogivoime viib koigist elutakistustest hoolimata aina korgemale, samal ajal kui moned tema suguoed jaavad elule selgelt alla voi lahevad kergema vastupanu teed.


Kodutute kula III: Pilvine taevas Kodutute kula III: Pilvine taevas

Автор: Erik Tohvri

Год издания: 

Suurt toorahvariiki muust maailmast eraldav raudne eesriie oli parast Stalini surma kull veidi praotunud, aga kuuekumnendate aastate keskpaiku sulgus see jallegi. Umbseks konnatiigiks muudetud uhiskonnas hakkas vaba motte puudus aina enam elu halvama, kuni saabus periood, mis hiljem stagna-ajaks nimetati. Stagnatsioon tekkis ka Raudikul nagu iseenesest – aastad moodusid, inimesed vananesid ja harjusid keelt hammaste taga hoidma. Elati pilvise taeva all, mis kull pidevalt vihma ei lahistanud, aga ka haruharva paikest naitas. Paraku sedagi mitte koigile. Ja siis tuli pilvevarjust lootusekiir…


Vaikeste naiste abielud I osa Vaikeste naiste abielud I osa

Автор: Louisa May Alcott

Год издания: 

Tavaliselt avaldatakse koos Vaikeste naistega ka nende abiellumislood, siiani pole seda eesti keeles tehtud. Siin on nuud esimene osa vaikeste naiste abiellumislugudest. Kui mone vanema inimese (kuigi arvan, et mitte noorte) arvates on selles loos liiga palju armastust, voin vaid vastata Mrs. Marchi sonadega: Mida sa siis ootad, kui mul on neli lobusat tudrukut majas ja kena noor naaber ule tee?


Vaikeste naiste abielud II osa Vaikeste naiste abielud II osa

Автор: Louisa May Alcott

Год издания: 

Oh, mu tudrukud, kui kaua te ka ei elaks, ei saa ma teile kunagi soovida suuremat onne, kui ma praegu tunnen! Nii lausub Megi, Jo, Bethi ja Amy ema oma kuuekumnendal sunnipaeval. Kas pohjusega?