Скачать книгу - Ameerika snaiper



USA sojaajaloo enim tapnud snaipri autobiograafia.


Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse Kevad kahel rannikul ehk tundeline teekond Ameerikasse

Автор: Jaan Kaplinski

Год издания: 

Kuigi Jaan Kaplinski uue raamatu motted on saanud oma impulsi autori reisist Ameerikasse, ei ole tegemist niivord reisiraamatu, kuivord omamoodi ilukirjandusliku esseistikaga, mis vabas, kuid vagagi intrigeerivas vormis kasitleb koige erinevamaid globaalse ulatusega teemasid. Loomulikult ei ole USA Kaplinski jaoks mingi imetlusobjekt, kuid autori hoiak pole mitte mahategevalt, vaid motlemapanevalt kriitiline. Ja seda mitte ainult globaalsetes, vaid ka kohalikes asjades.


Ameerika. Loss Ameerika. Loss

Автор: Franz Kafka

Год издания: 

Eelmise sajandi uhe silmapaistvama kirjaniku Franz Kafka 1930. aastatel ilmunud kaks sumbolistlikku romaani «Ameerika» ja «Loss» Mati Sirkeli tolkes.


Ameerika Ameerika

Автор: Franz Kafka

Год издания: 

Eelmise sajandi uhe silmapaistvama kirjaniku Franz Kafka sumbolistlik romaan Mati Sirkeli tolkes.Kafka on kirjutanud: «Kui on joudu asju lakkamatult, mones suhtes silmi sulgematavaadata, siis nahakse palju; kui aga antakse uksainuskordki jarele ja suletakse silmad, kaob koik kohe pimedusse.»Inimesena, kel oli joudu ja vorratu voime silmi haruldaseenergiaga ja sugavaima armastuse, tihti utlemata kibestunudja ometi nii orna armastuse ajel lahti hoida, «nagi» Kafka (kuitema moodukas keeles valjenduda) «palju», paljugi sellist, misenne teda polnud aimatavgi.Max Brod


Snaiper idarindel Snaiper idarindel

Автор: Albrecht Wacker

Год издания: 

Wehrmachti snaipri, ruutliristi kavaleri Josef Allerbergeri malestused See raamat pakub lugejale toeparase ja ilustamata ulevaate uhe Wehrmachti edukaima snaipri varbamisest, valjaoppest ja lahingutegevusest. Uhes temaga saate osa 3. Magidivisjoni voitlusest idarindel ning tema argipaevast tais hirme, eneseuletamist ja voitlusi. Lugejale avaneb selle raamatu lehekulgedel soja toeline nagu. Tavalise soduri jaoks ei ole soda ponev maastikumang, nagu seda vahel kujutatakse, vaid raske teekond labi ohtude. See on haruldane pilguheit sojaajaloole, mis naitab hirmutavat lohet halastamatu ja kohati lausa talumatu avameelsuse ning liigagi kiiresti tekkiva distantsoptimismi vahel.


Kolupead Ameerikas Kolupead Ameerikas

Автор: Siim Holvandus

Год издания: 

Poorane reisilugu kahe eestlase retkest roostes ja streikiva autoromuga labi Ameerika Uhendriikide, kust ei puudu muhedad sekeldused, pesuehtsad Porguinglid, hipid, indiaanlased ning koguni kokaiin.