Скачать книгу - Venemaa: valguses ja varjus



„Venemaa: valguses ja varjus“ annab ulevaate viimase kolmekumne aasta poordelistest sundmustest Venemaal. Moistmaks paremini tanaseid sundmusi, leiab lugeja viiteid poliitiliste traditsioonide kujunemisloole Venemaal.Autor Marko Mihkelson on Riigikogu liige, kes aastatel 1994-97 oli Postimehe Moskva korrespondent ning hiljem Balti Venemaa Uurimise Keskuse juht. Ta on raamatusse sulandanud oma vaatenurga Venemaa moistmiseks, kasutades selleks ka arvukaid intervjuusid naaberriigi elu mojutanud inimestega.Raamatule on kirjutanud eessona Vene dokumentalist Andrei Nekrassov, kelle filmograafia tuntumaid filme on Vene-Gruusia sojast raakiv “Vene oppetunnid”.


Suutuna Venemaal Suutuna Venemaal

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Zelina poleks tahtnud kulastada Sankt-Peterburgi, aga just sellel reisil algas tema soprus autokraatliku lord Charnockiga. Kas pidi siis mees paastma teda pealetukkivate reisijate eest voi kaitsma prints Alexise soovimatute lahenemiskatsete eest, alati oli ta kaeparast, kui vaja. Ballid, mustlastantsijad ja salajased peidupaigad tsaari suveresidentsis tekitasid ponevust, aga katkesid endas Zelina jaoks ka hadaohtu.Ta peab riskima vaga paljuga, et aidata lord Charnocki tema salajasel missioonil, ja jaab ule ainult loota, et mehe armastus tema vastu oleks kasvoi murdosa suurunegi sellest tundest, mida tema lordi vastu tunneb.


Pogenemine Venemaalt Pogenemine Venemaalt

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Lopetanud Venemaal tahtsa tooulesande, alustab vikont Bredon tagasisoitu Inglismaale ning avastab oma kupeest ootamatu kulalise. See on kaunis neiu, kes pogeneb Venemaalt, sest julm ja hoolimatu tsaar tahab teda enda valjavalituga paari panna. Poolenisti inglise paritolu kaunitar palub kuninganna antud tooulesannet taitvalt harrasmehelt abi ja hulljulget vaprust. Kuid nende lugu mehe ja naisena algab alles siis, kui nad uletavad viimase piiri. Abielludes suures ohus, satuvad nad maailma suurimasse seiklusse – igavesti kestva armastuse kutke.


Armastuse varjus Armastuse varjus

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Rikka Turgi arimehe tutre prantsuse keele koduopetajaks maskeerunud Nadina Talbort peidab ennast Konstantinoopolis ega tea, kuidas Inglismaale tagasi paaseda. Bosporuse kaldal istudes paastab ta mehe, kes pogeneb ujudes venelaste eest. Mehe ara saatnud, saab Nadina varsti teada, et suurvesiir ihkab teda oma kolmandaks naiseks.


Armastusega Venemaast Armastusega Venemaast

Автор: Ivari Vee

Год издания: 

Selle raamatu kaante vahele on kogutud 16 intervjuud Venemaa tuntud kultuuritegelaste, nagu Sergei Lukjanenko («Oine vahtkond» ja «Paevane vahtkond» ilmunud ka eesti keeles), Karen Zahnazarov (rezissoor ja Mosfilmi direktor) ning teised, ajaloolaste, majandusteadlaste, politoloogide ja ajakirjanikega.


Salaparase Venemaa lugu. Isa ponevad unejutud ajaloost Salaparase Venemaa lugu. Isa ponevad unejutud ajaloost

Автор: Jaak Juske

Год издания: 

Jaak Juske viies lastele moeldud ajalooraamat “Salaparase Venemaa lugu” viib meie naaberriiki, mille kohta kuuleme pidevalt uudiseid, kuidas see jalle monda oma naaberriiki ahvardanud voi lausa runnanud on. Suured riigid on ajaloos ikka tahtnud veel suuremad olla, oma naabreid kimbutanud ja vallutussodu pidanud. Venemaa on alati soovinud laieneda. Eesti ja eestlased on nende sodade tottu vaga palju kannatanud. Aga suhted suure naabriga ei ole alati tuld ja tapetuid tahendanud. Venemaa kunagine uhke pealinn Peterburi asub Eestile niivord lahedal, et selles suurlinnas on tood ja leiba leidnud aegade jooksul kumned tuhanded eestlased. Nii et naabreid tuleb tunda ja vaiksema osapoolena ajaloost oppida, kuidas suure naabri korval ellu jaada. Kuri ja halb ei saa olla kunagi terve rahvas, vaid ainult selle juhid. Ka venelased ise on pidanud ajaloos oma valitsejate tottu vaga palju kannatama. Suurel maal ja rahval on raakida eriti palju ponevaid lugusid.Alustame rannakut salaparase Venemaa ajalooradadel. Ees ootavad uliponevad unejutud.