Скачать книгу - Uusia kertomuksia iltalampun aaressa





Нет описания !


Ida laanepiiril: Turgi, Armeenia, Gruusia Ida laanepiiril: Turgi, Armeenia, Gruusia

Автор: Brigitta Davidjants

Год издания: 

Nii Armeenia kui Turgi uli- ja elukoolis tudeerinud autor lahkab teravmeelselt islami ja kristluse piiril balansseerivaid riike, uks naopool naermas ja teine nutmas. Eksootika teda ei huvita. Selle asemel kirjeldab ta laande purgivate idamaade valu ja volu, tihti labi tragikoomilise absurdi. Jutuks tulevad natsionalism, sojad, religioon, seksuaal- ja rahvusvahemused, naabritevahelised suhted jpm.


Minu Gruusia Minu Gruusia

Автор: Dagmar Raudam

Год издания: 

Tulevase magamistoa aknast avanev hommikune vaatepilt loob tummaks. Lillakasmustad viinamarjakobarad punakuldses koiduvalguses ning taevasse korguv kupressiteravik sinetavate magede taustal olid jaanudkorterit tutvustavas meilis mainimata. Tajun akki, et kogu see aeg on valjast kostnud tsikaadide korvulukustav saagimine. Sellest saabki siin maal mu lemmikhelin. Kas ma juba mainisin, et ohk on sume kui samet, sona otseses mottes? Minu peaaegu juhuslikust viisasekretariks kandideerimisest Eesti valisministeeriumis sai alguse luhike, kuid ulimalt intensiivne ja armsatest hetkedest tulvil eluperiood Gruusias – maal, mis kinkis mulle otsekui teise lapsepolve.


Ule sidrunite. Optimist Andaluusias Ule sidrunite. Optimist Andaluusias

Автор: Chris Stewart

Год издания: 

Chris, Genesise kunagine trummimees, jattis oma bandi ja asus toole lambapugaja ja reisikirjanikuna. Kui temast oleks saanud kuulus rokkstaar, poleks ta ehk mitte kunagi ostnud abikaasa Anaga magitalu Andaluusias, maelapikest tais oliivi-, mandli- ja sidrunisalusid, mis asub valel pool joge ning kus puuduvad juurdepaasutee, vesi ja elekter. Siis aga oleksime meie ilma jaanud haruldaselt naljakast lugemisest ja muljest, et talupidamine Hispaanias on ilmselgelt moistlik mote.


Andaluusia sober. Sophie Brinkmanni triloogia I Andaluusia sober. Sophie Brinkmanni triloogia I

Автор: Alexander Soderberg

Год издания: 

Rootslase Alexander Soderbergi (s 1970) esikromaan koneleb rahvusvahelisest kuritegevusest. Romaani ekraniseerimisoigus on muudud Hollywoodi ja sellest loodetakse Stieg Larssoni romaanidega vorreldavat edulugu. On koguni oeldud, et „Andaluusia sobras“ kohtub lohetatoveeringuga tudruk Sopranodega. Kaunis ja tasane haiglaode Sophie Brinkmann tutvub haiglas sumpaatse patsiendi, autoonnetuse ohvri Hector Guzmaniga. Selle tagajarjel poimub Sophie elu laiahaardelise narko- ja relvaariga ning omavahel rivaalitsevate maffiaorganisatsioonidega. Tegelasteks on venelased, hispaanlased, kolumbialased ja rootslased, koik on ostetavad ja muudavad, kaasa arvatud politsei. Veritasu kehtib maffiamaailmas, nii nagu see kehtis viikingiajal. Autod lendavad ohku, laevadel toimuvad tulevahetused, mehi langeb uhel ja teisel pool ebamaarast rindejoont, ja Rootsi politsei teeb vaid nailisi katseid seda maailma ohjeldada.


Kertomuksia I Kertomuksia I

Автор: Антон Чехов

Год издания: