Скачать книгу - aevu paevad 2: Sissetung pimedusest. Sari "Sundmuste horisont



Vene autorite jutukogumik. Koostanud ja tolkinud Veiko Belials. Sari: Sundmuste horisont. 256 lk. Raevu paevade teise valiku siduv motiiv, nagu pealkirigi utleb, on sissetung. See voib tulla kosmosest voi hoopis lahemalt, teistsugusest dimensioonist voi meie endi hulgast, aga igal juhul sunnib see inimesi tegema valikut, avab nende olemuse, sunnib seisma silmitsi raevu paevadega. Just seetottu on selles valikus koos nii lootus kui lootusetus, traagika ja romantika, tillukesed kangelasteod ja suured pettumused, aga ka motestatud ja mottetud eneseohverdused. Ja jaab igauhe enda otsustada, kas me oleme „maailma parimad kiskjad”, nagu utleb ajakirjanik Enguerrand „Loomavas juunis”, voi „korgkultuurne rass, kellel puudub agressiivsus teistlaadi moistusliku elu esindajate vastu, rahu ja headuse kandjad, torvikuleek pimeduses”, nagu valjendub minategelane Maksim Tihhomirovi jutus. Ja kas see viimane maaratlus on tosine voi iroonilis-sarkastiline.


Vurst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased paevad Vurst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased paevad

Автор: Eduard Bornhohe

Год издания: 



Papagoide paevad Papagoide paevad

Автор: Andrus Kivirahk

Год издания: 

Atentaat, Suur lahing Petuulia linna all, Papagoide paevad, Eesti matus, Helesinine vagun


Armastuse sissetung Armastuse sissetung

Автор: Barbara Cartland

Год издания: 

Novella Wentworth on uksindusega harjunud, sest tema isa on sojas ja ema haigevoodisse aheldatud. Seeparast on tema ullatus suur, kui oma elu eest pogenev noor harrasmees palub nende perekonnamajas varjupaika. Mehe iidsesse salakaiku peitnud, seisab Novella vastakuti lord Grimstone`iga, kes ajab innukalt pogenikku taga. Tema maja labiotsimise noudmist trotsides saadab tudruk ta kiiresti minema. Kui Novella noustub oma patsiendi tungival palvel ulisalajase teate sojaministeeriumisse viima, hakkavad Grimstone`i nuhid teda jalitama. Kuid alles siis, kui Novella jouab Londonisse ning votab vikont Palmerstoni ja peaministri aitamiseks enda peale veelgi ohtlikuma missiooni, saab ta teada toe salaparase nagusa voora kohta…


arslaste teine sissetung. Sari: arslaste teine sissetung. Sari: "Orpheuse Raamatukogu

Автор: Arkadi Strugatski, Boriss Strugatski

Год издания: 

See luhiromaan on kull vormilt satiiriline, kuid jarelemoeldes tundub, et Vennad pole jubedamat teost kirjutanudki. Teataval maaralulmeklassik H. G. Wellsi «Maailmade sojast» inspireeritud raamatu tegevustoimub meie koduplaneedi uhes tundmatus riigis ja tundmatus linnas, millevallutavad marslased.Autorid lahkavad taas oma lemmikteemat – inimeseks olemist. Lugu mojubhirmutavalt aktuaalsena ning muutub iga aastaga uha aktuaalsemaks. Kasinimkonnal tervikuna saab olla eesmarki ja motet? Voi kas au, enesevaarikusja uhkus voivad laieneda uksikisikult tervele inimkonnale? Ja kasvaikekodanliku heaolu nimel voib koigest sellest loobuda? Ja kas me sellejarel jaame veel inimesteks?


ksilduse paevad. Sari ksilduse paevad. Sari "Moodne aeg

Автор: Elena Ferrante

Год издания: 

Elena Ferrante kohta on oeldud, et ta on Itaalia koige paremini tuntud „vahetuntud” kirjanik. Viimane osalt ka seetottu, et tegemist on erakordselt privaatse inimesega, kellest pole peaaegu midagi teada ja keda lugejad pole isegi nainud. Arvatakse, et Elena Ferrante on varjunimi, kes aga edukate romaanide taga peitub, pole siiani teada. Intervjuudes on ta vaitnud, et on oma kirjastusele koige odavam autor, kuna keeldub igasugustest reklaamikampaaniatest. Tema romaan „Uksilduse paevad” tousis kohe parast avaldamist 2002. aastal Itaalias raamatumuugi edetabeli tippu, kus pusis terve aasta. Moni aasta hiljem vandati sellest ka film. Lugu kirjeldab tavalise abielunaise jark-jargulist allakaiku, kui ta mees ta kahe vaikese lapsega maha jatab. Minategelane leiab end oma koduseinte vahele loksu puutuna ja on sunnitud oma hirmudele nakku vaatama, et kuidagi moistuse juurde jaada ja oma eluga edasi minna.